Informació Coneixement del Bàsquet i relació amb l'FCBQ

Coneixement del Bàsquet i relació amb l'FCBQ

Oberta permanentment
Docents:

INSCRIU-TE


Què hi trobaràs?

La Federació Catalana de Basquetbol, una entitat gairebé centenària, és responsable del bàsquet a Catalunya a tots els nivells. Un esport d’equip transmissor de valors i que gaudeix de molt bona salut; tot i així la Federació te l’obligació de seguir vetllant pel manteniment d’aquesta bona salut però també d’evolucionar a tots els nivells per fer-ho encara millor. Els clubs i les entitats afiliades són la seva raó de ser i conèixer be aquest binomi permetrà millorar el bàsquet català en el seu conjunt.


Els Continguts

  • Mòdul 1:  El bàsquet al nostre territori i el paper de la Federació Catalana de Basquetbol.

El bàsquet és el segon esport federat més important a Catalunya. L’èxit del bàsquet espanyol en les darrers campionats internacionals són en gran mesura degut al bàsquet català i en part, degut a la tasca del binomi clubs i Federació Catalana de Basquetbol, la institució que vetlla per aquest esport al territori des de fa quasi 100 anys i que continua treballant per la seva millora amb grans reptes per endavant.


  •  Mòdul 2: Les Competicions, els principals esdeveniments, la Formació i la Promoció

Les competicions federades a tot el territori conten amb més de 5000 equips i 2000 partits cada cap de setmana de totes les categories. Tot plegat requereix d’una organització i uns sistemes molt complexos per tal que tot funcioni òptimament. Però l’FCBQ a part d’organitzar les competicions oficials ofereix formació  als diferents col·lectius que hi participen i a l’hora que mira de promocionar el bàsquet arreu del territori amb nombrosos projectes i activitats.


  •  Mòdul 3: La tecnologia al servei del Bàsquet Català

El bàsquet és un esport que origina molta quantitat informació constantment: partits, resultats i classificacions, estadístiques però també noticies, documents, concursos, entre molts altres exemples... La Federació ha d’organitzar tota aquesta informació i difondre-la de manera entenedora, sovint utilitzant diferents canals i sistemes informàtics per tal de gestionar la quantitat ingent de dades que es generen.

 

  • Mòdul 4:  Relació amb la federació

El bàsquet es regeix per unes normes i uns jutges que vetllen pel compliment d’aquestes i els òrgans jurisdiccionals de l’FCBQ són els responsables de dirimir en els conflictes de la competició. Els clubs federats tenen reptes en la seva gestió i l’FCBQ ha de posar les eines necessàries per a l’engranatge de tota aquesta gestió. Els projectes BQ són un clar exemple d’altres reptes que donen un sentit més ampli a la tasca federativa.


Avanç

Darrera modificació: dilluns, 3 maig 2021, 08:43